Bayilik Veren Firmalarda İnovasyon Dönemi

İnovasyon nedir? Yenilikçilik,  yenilik anlamını taşımaktadır ve farklı olan yeni fikirleri geliştirmeye yönelmek ve bu yeni fikirleri uygulamaktır. Bu yeni fikirler, daha önce var olan çözülmemiş sorunları çözmek veya daha önce karşılanmayan ihtiyaçları bulup cevap vermek amacıyla geliştirilebilir. Ya da zaten var olan pek çok ürün ve hizmeti daha kullanışlı, daha güzel görünüme sahip daha çok insanın işine yarayabilecek dönüştürmeyi amaçlayabilir.

Bu fikirlerin hayata geçirilmesi ve ortaya ürün, hizmet veya iş yapış yöntemlerinin çıkarılmaları gerekir ve bunun ardından da bu ürün ve hizmetlerin satılmaya veya iş yapış yöntemlerinin uygulanmaya başlanması ile yeni bir inovasyon yapılmış olur.

Neden Bayilik?

Türkiye gelir durumunun yükselmesiyle ve insanların giyime, kuşama, kozmetiğe, yemeğe daha çok önem vermesiyle birlikte ülkemize her geçen gün bunlarla ilgili daha çok markalar girmeye başladı. Ve bununla birlikte de pazar oldukça genişlemeye başladı. Bazı markalar eski yerleşmiş markalarken, bazı markalarda yeni ve yeniliğe açık firmalardır.

Bu konuda firmaların birbirlerini yakalamaları ve rekabet edebilmeleri için bayilikte inovasyonların getirilmesi, yapılması oldukça önemlidir. İnovasyon yapan bayiliklerin yani işletmelerin bulunduğu ülkelerde işsizlik azalır ve kişilerin kazançları artmaya başlar. Bir ülkede ne kadar çok inovasyon yapan, yapabilen işletme ve ya bayilik varsa, o ülkenin insanlarının yaşam kalitesi ve refahı da o kadar artar. Çok daha iyi hizmetlerden yararlanılır ve çok daha yüksek gelirler elde edilir.

Yorum bırakın